Ympäristöasiat Hotelli Jämsässä

Hotelli Jämsä Oy on yksityinen yritys, jossa jätteiden lajitteluun osallistuu aktiivisesti koko henkilökunta. Käytössä olevan lajittelujärjestelmän esittely on osa uusien työntekijöiden perehdytystä. Jätteet lajitellaan kymmeneen ryhmään: keräyspaperi, pahvi, pakkausjäte, biojäte, jätelasi, kierrätettävä lasi, metalliromu, kierrätettävät metallipakkaukset, ongelmajätteet ja kaatopaikkajäte. Hotellin kokoustiloissa on erilliset keräyspaperin / pahvin keräysastiat. Ongelmajätteet käsitellään määräysten mukaisesti.

Ulkoalueiden valaistus on aika-ohjattu energian säästämiseksi kuten myös asiakkaiden autoja varten käytössä olevat lämmityspistokkeet.

Valaistuksen osalta henkilökunta pitää huolen, ettei valaistusta ole tiloissa (mm. hotellihuoneet, ravintola) silloin, kun niissä ei olla.

Saunojen kiukaat ovat joko aikaohjattuja tai henkilökunta on ohjeistettu huolehtimaan saunojen tarveohjauksesta.

Hotellin valikoimaan kuuluvat pullot ja tölkit ovat pääasiassa kierrätettäviä.

Hotellihuoneissa ei ole käytössä kertakäyttömukeja tai -kuppeja ja aamiaisella on pyritty minimoimaan kertakäyttötuotteet ja annospakkaukset. Esimerkiksi voi ja margariini eivät ole tarjolla pienpakkauksissa.

Hotellin kaikissa pesuhuone ja wc-tiloissa on käytössä pesuaineen annostelijat.

Astianpesukoneissa on automaattinen annostelu, lisäksi niissä pestään vain täysiä koneellisia. Kaikki vesihanat hotellin tiloissa ovat yksiotehanoja. Kylmälaitteet huolletaan säännöllisesti vuosittain.

Hotellihuoneita on yhteensä 75, joista 71 on savuttomia (95 %). Hotellin kaikki muut tilat ovat savuttomia.

Pyyhkeet ja lakanat vaihdetaan vain asiakkaan toivomuksesta, uloskirjauduttua tai pitkän majoittumisen aikana enintään kaksi kertaa viikossa.

 

Hotelli Jämsän henkilökunta ymmärtää ympäristöasioiden tärkeyden ja kukin osaltaan pyrkii vähentämään ympäristön kuormittumista omissa päivittäisissä työtehtävissään mahdollisuuksien mukaan.

 

Päivitetty 2014